داوران جایزه ملی خانه
انگلستانUCE دکتری معماری از دانشگاه
رئیس دانشکده هنر دانشگاه الزهرا
معمار ، پژوهشگر و نویسنده
یقینا اگر بخواهم بدرستی به این سوال پاسخ بدهم باید گفت ، به طور صد درصد هیچ کاری را نمیتوان بطور یقین عنوان کرد که موفقیت آمیز انجام خواهد شد مگر آنکه از تجربیات گذشتگان و بزرگان و کسانی که در این حرفه صاحب سبک هستند و فعالیت مستمر داشته اند استفاده کرد ، پس تردیدی نیست که این جایزه بسیار ارزشمند است.
به نظر میرسد موضوع معماری خانه، خیلی مورد توجه قرار نگرفته است، و سالها ی زیادی است که توجه به این حرفه بطور خاص و حرفه ایی چه در بین دانشجویان این رشته و چه در بین افراد صاحب سبک مورد توجه قرار نگرفته است.
این را می دانم که تمامی هویت انسان ، اعم از شخصیت ، رفتار اجتماعی و فردی ،خوبی ها و نادرستی های رفتاری انسان از محیط خانه شکل میگیرد. ولی متاسفانه از معماری فضای خانه جایی به این مهمی و رکن اصلی زندگی بشر غافل شده ایم، جایی که در واقع موردبی مهری و بی توجهی قرار گرفته است.
این را میدانم که گرچه معماری ما (ایران) در گذشته بسیار معماری جذاب با تکنیک های خاص خود بوده است و دقت در جزییات معماری خانه توجه قرار گرفته بوده شده است اما در حال حاضر مورد بی توجهی و کم لطفی و حتی به دست فراموشی سپرده شده است.
که متاسفانه در معماری امروزه شاید محیط خانه مورد بی مهری قرار گرفته است و کپسول های طراحی شده روح و روان انسان را در بر نمی گیرد و بجز خستگی احساس دیگری به انسان منتقل نمی کند.
در انتظار دیدن طرح های جوانان علاقه مندان به این حرفه هستم و این که چند درصد از شرکت کنندگان به گذشته گمشده معماری خانه ارزش میدهند و چقدر به معماری جهان توجه می کنند.
بحث من فقط معماری ایران نیست، یک هنرمند خوب هنرمندی است که هنر همه دنیا (شرق دور، هنر غرب و غیره…) را ببیند، و تمام فضاهای مختلف را با دیدی باز جستجو کند و به آن اهمیت بدهد و مورد بررسی قرار دهد ، معماری ما نسبت به پیشرفت های جامعه معماری جهان دور افتاده شده است.
و چه خوب است که ما بیشتر معماری جهان را بررسی کنیم و نه کپی برداری.، زیرا هر جای دنیا که زندگی می کنیم باید مسائل فرهنگی ، قومی ، اقلیمی ، اجتماعی ، فضا را که از اهمیت زیادی برخوردار است در نظر بگیریم.
امیدوارم که شاهد اتفاقات خوب و آثار قدرتمند در حوزه معماری خانه باشیم.
دکتری معماری منظر ار دانشگاه علم و صنعت
عضو هیئت علمی دانشکده معماری دانشگاه علوم تحقیقات
مسابقات معماری عموماً باعث بهتر دیده شدن آثاری میشوند که در کوچه پس کوچه های شهرهایمان قرار گرفته اند و امکان و فرصت دیده شدن آنها برای همه قطعاً میسر نیست علی الخصوص در بحث معماری داخلی و خانه ، لذا حضور حرفه مندان منجر به معرفی هر چه بهتر آثار ساخته شده خواهد شد. از طرفی حضور ایشان باعث ایجاد سطح جدیدی از استاندارد در مسابقات میشود که ضامن رضایت بیشتر داوران و شرکت کنندگان است .
خانه و فضای داخلی آن مکانی است که انسان بیشترین تجربه زیستن و ادراک فضا را در آنجا دارد و تحلیل و ارزیابی آن بصورت خاص در مسابقات ملی ما کمرنگ است، برگزاری مسابقاتی از این دست موجب به تدوین استانداردهایی در زمینه قضاوت خواهد شد که سمت و سویی جدی تر و تکنیکی تر دارد .
در این مورد نمی توان نظر قطعی داد اما آثاری که بیشترین پاسخگویی به نیاز های کاربر ، اعم از نیازهای بیولوژیکی، زیبایی شناسی و … را داشته باشند و قطعاً از خلاقیت بالایی در راستای پاسخگویی به نیازها و مسئله طراحی برخوردار باشند زیرا معمولاً هدف مسابقات ارتقا کیفیت معماریست و نکته ای که حائز اهمیت است توجه به خلاقیت نه تنها در محصول نهایی بلکه در فرآیند طراحیِ طراح است..
کارشناسی ارشد طراحی صنعتی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران
داور اولین و دومین دوره مسابقه معماری داخلی و طراحی مبلمان هنر و معماری
چه در سطح بین المللی و چه در سطح ملی ، مسابقات معماری همواره نقش موثری در ارتقاء سطح معماری و معرفی استعدادهای تازه،به عرصه جامعه داشته است.با توجه به محوریت معماری داخلی و حضور غیر متخصصان در این حوزه جایزه ملی خانه به عنوان یک جایزه منحصر به فضای داخلی ، حرکتی موثر جهت ارتقاء این تخصص در ایران است.
همانگونه که در سوال اول به آن اشاره شد، با توجه به اینکه این مسابقه منحصر به فضای داخلی است،در صورت برگزاری سیسماتیک و قانونمند،به طور یقین می تواند از مسابقات معتبر در سطح ملی باشد.
مسابقات معماری نیز مانند هر رقابتی نیازمند برتری و قابلیت های متمایز و تفکری شاخص است و موفقیت در یک مسابقه معماری داخلی،نیازمند خلق فضایی با شناخت و دانش کافی از روابط فضا،رفتارهای انسانی و مصالح و همچنین نیازمند سواد بصری پیشرو می باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه حافظ شیراز
متن کامل مصاحبه با دکتر امیرحسین اشعری
این جایزه می تواند بستر بسیار مناسبی برای تعامل بیشتر بین معماران در جهت رشد و ارتقا آنان باشد و از طرفی نیز برای بهتر و بیشتر دیده شدن معماران جوان فرصت بسیار مناسبی است.
باتوجه به اینکه عمده ساخت و سازه های کشور در حوزه مسکونی ست این جایزه میتواند نقش بسیار موثری بر آینده معماری مسکونی کشور داشته باشد و هرچه تدوام این جایزه بیشتر باشد نفوذ بیشتری خواهد داشت
منتظر آثاری هستم که جواب به همه عوامل موثر بر معماری مسکونی داده باشد و نگاه خود معمار باشد نه پیرو نگاه دیگر
کارشناسی ارشد طراحی داخلی از سوئد
طراح داخلی حرفه ای
از جمله مزایای اصلی می توان به ایجاد فضای مناسب رقابت سالم ، آشنایی گروه ها با یکدیگر، بررسی توانمندی و خواستگاه یکدیگر و ایجاد خلاقیت علاوه بر توجه به کاربرد طراحی ها اشاره کرد.
از سوی دیگر بستری برای آشنایی کارفرمایان با تیم های جوان و ایجاد دیدگاه حرفه ای برای انتخاب طراح داخلی پروژه های آن ها می گردد.
با توجه به اینکه کمتر مسابقه ای در ایران به طور اختصاصی در رشته ی معماری داخلی برگزار می گردد،این مهم باعث منحصر به فرد شدن این رویداد می گردد.
آثاری که علاوه بر کاربردی بودن،خلاقیت و فرهنگ ایران در آن در نظر گرفته شده باشد.
کارشناس ارشد معماری دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران
مدرس دانشگاه در رشته معماری داخلی و معماری شهری
حرفه ای یا غیر حرفه ای، همواره وجود نوعی خطکش برای تعیین کیفیت فعالیت معماران، حیاتی است. جوایز و مسابقات این چنینی حداقل مزیتی که دارند این است که به سنجش آنچه که ذهن طراحان امروز را به خود مشغول کرده، می پردازد. علاوه بر این، شایان ذکر است که این جایزه فضایی مشترک از نوعی رقابت ایجاد کرده که دانشجویان و حرفه ای ها در یک میدان قرار گیرند و ایجاد چنین چالشی برای دانشجویان تجربه فوق العاده ای است.
حتی بزرگ ترین اتفاقات جریان ساز در معماری ایران نیز از نقطه صفری آغاز کرده اند. تلاش های دست اندرکاران این جایزه در ایجاد فضایی شفاف و حرفه ای را می توان به خشت اولی مستحکم تشبیه کرد. به امید بقا و افزایش کیفیت روز افزون این راه بلند
توجه به مسائل اقتصادی و اجتماعی فعلی کشور، محدودیت های متعددی را در مقابل طراحان قرار می دهد و همواره خلاقیت آنان را به چالش می کشد. با توجه به این که خواسته های جایزه ملی خانه نیز بیشتر روی این محدودیت های طراحی تمرکز دارد، قطعا آثار خلاقانه ای را می توان متصور شد .
کارشناسی ارشد معماری و از طراحان برجسته اصفهان
برنده جوایز متعدد ملی و بین المللی
حضور متخصصین این رشته در این مسابقه علاوه بر این که فرصتی برای شناخت معمارانی که شرایط معرفی خود به عرصه بازار راندارند،ایجاد می کند، امکان ایجاد سنجش کیفی کارها را نیزفراهم می سازد که این مورد هم برای خود حرفه مندان و هم برای عموم مردم مفید است .
با توجه به جایگاه خانه در معماری به عنوان مهم ترین و وسیع ترین بخش ساخت و ساز، و از آنجایی که دغدغه هر فرد زندگی در خانه ای است که آرامش را در آن تجربه کند، برگزاری چنین مسابقاتی که شرایط بررسی تخصصی این مقوله را فراهم می سازد اهمیت ویژه ای می یابد .
داشته باشد و در ادامه کیفیت بالای ساخت از نگاه من اهمیت زیادی دارد originality من در ابتدا به دنبال ایده های جدیدی هستم که
مهم نیست طرح کم هزینه یا با هزینه زیاد ساخته شده باشد.
کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه هنر اصفهان
رتبه دوم مسابقه معماری داخلی ایران 1397
به نظر من یکی از روشهای به نمایش گذاشتن آثار معماری و معماری داخلی شرکت در مسابقات است که با فراهم کردن فرصتی برابر این امکان را ایجاد می کند تا افراد مستعد و کمتر دیده شده فرصتی برای معرفی خود داشته باشند. همچنین افراد با شرکت در مسابقات تخصصی می توانند یک ارزیابی نسبی از خودشان و تیمشان بدست آورند و مسابقه را انگیزه یا پله ای ببینند برای اصلاح نقاط ضعف و زیرساخت هایشان
همانطور که مطلع هستید طی یکی، دو دهه اخیر مسابقه های مجله معمار، معماری و ساختمان و هنرو معماری از مهمترین مسابقات معماری ایران بوده و هستند و قطعا جای یک مسابقه که به صورت تخصصی بر روی مبحث طراحی داخلی و بویژه خانه تمرکز کند خالی بود. البته لازم به ذکر است این مسابقه هنوز در ابتدای راه است و برای بدست آوردن مخاطبان خود در میان اهل فن و تاثیر گذاری در جامعه معماری داخلی قطعا راه درازی در پیش دارد که نیازمند کمک همگی ماست.
با توجه به گسترش پروژه های طراحی داخلی و افزایش مخاطبان این حوزه شاهد تغییرات گسترده ای در نگرش معماری داخلی و نیازهای مخاطبان بوده ایم. از نظر من طرحی می تواند از لحاظ ارزش و معیار های طراحی داخلی مهر تایید را بگیرد که طراح توانسته باشد یک طرح پاسخگو ارائه کرده باشد و نیاز های مصرف کننده را با حفظ ارزش های زیبایی شناسی و متناسب با فرهنگ مصرف کننده به درستی پاسخ داده باشد و در عین حال نگاهی هم به آینده داشته باشد.